کاربرد انرژی‌های تجدیدپذیر افزایش می‌یابد

پژوهشگاه نیرو و ساتبا برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های مشترک طرفین در چارچوب توسعه پایدار انرژی الکتریکی در کشور مبتنی بر افزایش ظرفیت کاربرد انواع انرژی‌های تجدیدپذیر و توسعه بهره‌وری انرژی برق در کشور، تفاهم‌نامه‌ همکاری امضا کردند.

به‌گزارش امواج برتر به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، این تفاهم‌نامه‌ همکاری میان «محمد ساتکین» رییس سازمان ساتبا و «محمدصادق قاضی زاده» رییس پژوهشگاه نیرو، در ارتباط با سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه و همچنین ارتقای جایگاه راهبردی جمهوری اسلامی ایران در موضوع انرژی‌های تجدیدپذیر و بهبود بهره‌وری انرژی برق، با موضوع‌های تنوع بخشی در منابع انرژی و استفاده از ظرفیت بالای منابع انرژی‌های تجدیدپذیر، ایجاد و توسعه فرصت‌های بهره‌گیری از بهره‌وری انرژی برق و نیز بالابردن ضریب امنیت انرژی، مبادله شد.
استفاده حداکثری از ظرفیت‌های ملی برای توسعه پایدار انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی برق کشور با استناد به سند ملی راهبرد انرژی، فصل دهم قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی و همچنین برنامه راهبردی وزارت نیرو در بخش برق و انرژی از جمله اهداف این تفاهم‌نامه است.  

علاوه براین از دیگر محورهای این تفاهم‌نامه همکاری در استقرار و توسعه آزمایشگاه مرجع تست و آزمون سامانه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق در سطح وزارت نیرو، انجام اقدام ها و فرآیندهای مدیریت، پایش و ممیزی نیروگاه‌های تجدیدپذیر احداث شده و یا در دست احداث در کشور، نظارت بر فرآیند بومی‌سازی برای ارزیابی میزان ساخت داخل تجهیزات و ادوات مربوط به نیروگاه‌های تجدیدپذیر است.

انجام مطالعات فنی، اقتصادی، اجتماعی به منظور ایجاد، توسعه و بهره‌گیری از ظرفیت‌های بهره‌وری انرژی، شناسایی، اولویت‌بندی و تدوین استانداردهای مورد نیاز در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی، همکاری در راستای آینده‌پژوهی برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر درکشور، همکاری در چارچوب فعال‌سازی و نظارت بر عملکرد شرکت‌های خدمات انرژی، استقرار نظام سنجش صلاحیت در حوزه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر و مدیریت مصرف انرژی برق، استخراج مدل‌های تجاری کسب و کار در حوزه بهینه‌سازی مصرف انرژی برق از دیگر محورهای قید شده در این تفاهم نامه است.

همچنین پوشش ریسک‌های سرمایه‌گذاری، ایجاد و تقویت ارتباطات بین‌المللی با هدف همکاری‌های منطقه‌ای و جهانی و استفاده از اعتبارات حمایتی برای پیاده‌سازی برنامه‌های ملی، همکاری برای مدیریت تحقیق و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق در سطح ملی و نیز راه‌اندازی بازار ملی ساز و کار توسعه پاک (CDM) دیگر نکات این تفاهم نامه است.
بر اساس تعهدات طرفین، با امضای این تفاهم‌نامه، ساتبا با شناسایی نیازمندی‌های کشور در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق که مرتبط با ظرفیت و توانمندی‌های پژوهشگاه نیرو است با اعطای اختیارات و اعتبارات لازم به پژوهشگاه، ظرفیت‌های آن پژوهشگاه و نیز ظرفیت‌های ملی که توسط پژوهشگاه قابل مدیریت باشند به منظور رفع نیازهای مندرج در این تفاهم نامه به‌کار می‌گیرد.
پژوهشگاه متعهد شد در چارچوب اجرای هر چه بهتر ماموریت‌های محوله از سوی ساتبا تلاش کند و توان تخصصی و کارشناسی خود و سایر مراکز پژوهشی و دانشگاهی کشور را که در چارچوب مدیریت تحقیقات در اختیار دارد، برای تسریع و ارتقای کیفیت و نیل به اهداف تعریف شده به کار گیرد و ظرفیت‌های خود را برای پاسخگویی هر چه بهتر به این ماموریت‌ها افزایش دهد.
براساس این تفاهم‌نامه مقرر شد به منظور عملیاتی ساختن مفاد تفاهم‌نامه، کمیته‌ای متشکل از نمایندگان طرفین برای تدوین و تنظیم ترتیبات اجرایی و پیگیری تفاهم‌نامه تشکیل شود.

این خبر چقدر مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

منبع پاون
برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد، بخش‌های موردنیاز با * مشخص شده‌اند.