هوش مصنوعی در خدمت جلوگیری از رانندگی افراد مست

با اضافه شدن قابلیتی در خودروهای جدید، افراد مست در آمریکا امکان رانندگی نخواهند داشت

به‌زودی در ایالات متحده، به لطف حسگرهایی که قادر به تشخیص الکل از طریق تنفسی یا از طریق پوست هستند، خودروهای هوشمند اجازه استارت زدن به راننده‌ها را نمی‌دهند. فناوری که همزمان ارزش‌های مورد نظر مدافعان حریم خصوصی و فعالان حقوق بشر را به چالش می‌کشد.

به گزارش امواج‌برتر به نقل از یورونیوز، جو بایدن، رییس جمهوری امریکا، این هفته قانونی را امضا کرد که خودروسازان را مجبور به استفاده از چنین ابزارهایی در سال‌های آینده می‌کند.

سالانه بیش از ۱۰ هزار امریکایی بدلیل مصرف بیش از حد الکل درسوانح رانندگی جان خود را از دست می‌دهند. آمار قربانیان سوانح رانندگی بدلیل مصرف الکل در این کشور از اغلب کشورهای غربی بیشتر است به همین دلیل امضای قانون جدید از سوی جو بایدن با حمایت‌های زیادی روبرو شده است.

الکس اوت، رییس یک سازمان غیردولتی حامی قربانیان تصادف‌های رانندگی در آمریکا بیان می‌کند: این قانون راهی برای نجات جان هزاران نفر است. او به خبرنگاران اظهار کرد:‌ «از خوشحالی اشک می‌ریزم. این آغازی برای پایان رانندگی در حالت مستی است.»

انجمن سازندگان خودرو برای ایمنی جاده در آمریکا، ACTS، می‌افزاید: تمام فناوری‌ها برای اجرایی شدن این قانون آماده هستند. رابرت استراسبورگر، رییس این انجمن عنوان می‌کند: « همه ما هنگام بازدم دی‌اکسید کربن منتشر می‌کنیم، و سیستم تشخیص می‌دهد که آیا نمونه از راننده آمده است و نه از فرد دیگر.»

البته قرار است حسگرهای جدید برای تشخیص مستی در صورت اراده مسافران فعال شود. آقای استراسبورگر تشریح می‌کند: «اگر مسافر دکمه‌ای را که بین صندلی راننده و استارت وجود دارد را فشار دهد، مدار کار نمی‌کند و اندازه‌گیری انجام نمی‌‌شود».

برخی از کارشناسان موافق این فناوری‌ها هستند، اما برخی دیگر به خطرات و سوء استفاده‌های احتمالی اشاره می‌کنند.

لورا پروتا، رییس انجمن کاربران بزرگراه امریکا، معتقد است که این سنسورها تا زمانی که به درستی کار کنند، عالی هستند.

او ذکر می‌کند: «تصور کنید که فردی مست با استفاده از دهانشویه حسگرها را با مشکل روبرو کنند و خودرو متوجه مستی او نشود. این یک مشکل اساسی است.»

طرحی که می‌تواند نقض کننده قانون اساسی امریکا باشد

برای مدافعان آزادی‌های فردی و فعالان حقوق بشر، چالش اصلی نه فنی، بلکه قانونی است.

آلبرت فاکس کان، رییس یکی از سازمان‌های غیردولتی حقوق بشری اعلام می‌کند: «این قانون کاملاً خلاف قانون اساسی است. به این ترتیب از این پس اتومبیل‌های ما از طرف دولت، ما را نظارت خواهند کرد.»

او بیان می‌کند: «این قانون همچون قانونی است که دولت اپراتورهای تلفن را مجبور به نصب میکروفن‌های مخفی در همه خانه‌ها کند تا اطمینان حاصل شود که هیچ کس در آینده مرتکب جرم نمی‌شود.»

این خبر چقدر مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

منبع گروه خبر امواج برتر
برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد، بخش‌های موردنیاز با * مشخص شده‌اند.