محققان موفق به تولید مواد اولیه کاتد باتری‌های لیتیمی شدند

محققان کشور موفق به بومی‌سازی دانش فنی و تولید مواد اولیه کاتد باتری‌های لیتیمی شدند.

محققان کشور موفق به بومی‌سازی دانش فنی و تولید مواد اولیه کاتد باتری‌های لیتیمی شدند.

به گزارش امواج‌برتر به نقل از مهر، دکتر مهران جوانبخت عضو هیات علمی دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و رییس مرکز تحقیقات انرژی‌های تجدیدپذیر بیان کرد: به تازگی شرکت‌های خودروسازی در کل جهان، متقاضی اصلی باتری‌های لیتیم یون در راستای کاهش مصرف انرژی شده‌اند.

وی در ادامه گفت: علاوه بر این، انتظار می‌رود اجرای مقررات سختگیرانه در مورد انتشار گازهای گلخانه‌ای از خودروهای فسیلی، تقاضا برای خودروهای برقی را افزایش دهد، که به نوبه خود، نیاز به باتری های لیتیم یون را بیشتر می‌کند.

رییس مرکز تحقیقات انرژی‌های تجدیدپذیر اعلام کرد: بازار باتری‌های لیتیم یون در سال ۲۰۱۹ برابر با ۳۶.۷ میلیارد دلار بوده است و پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۲۷ به ۱۳۰میلیارد دلار برسد.

جوانبخت تصریح کرد: این باتری‌ها در حال حاضر بهترین ترکیب از نظر چگالی انرژی، چگالی توان، بازده، سیکل پذیری و قیمت هستند.

وی با بیان اینکه فناوری تولید مواد پیشرفته یکی از کلیدی‌ترین فناوری‌ باتری‌های لیتیمی است، اظهار کرد: با توجه به کاربرد گسترده‌ی باتری‌های لیتیومی در سیستم حمل و نقل الکتریکی، تولید و فرآوری مواد مورد نیاز از اهمیت بالایی برخودار است.

به گفته عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، امروزه کشورهای محدودی در دنیا قادر به تولید سلول های لیتیمی هستند زیرا برای تولید این مواد چالش های مختلفی از جمله تامین منابع لیتیم وکبالت، تولید مواد کلیدی اولیه گرید باتری، دانش فنی تولید موادپیشرفته و قیمت تمام شده وجود دارد.

وی در ادامه افزود: به همین دلیل درصدد برآمدیم با همکاری مرکز تحقیقات انرژی‌های تجدیدپذیر دانشگاه صنعتی امیرکبیر مواد اولیه باتری‌های لیتیمی را تولید کنیم. این تولیدات شامل، گرید باتری نمک‌های آلومینیوم سولفات، لیتیم سولفات، لیتیم کلرید، نیکل(II) کلرید، نیکل(II) سولفات، کبالت(II) سولفات، منگنز(II) سولفات و سدیم دی هیدروژن فسفات می‌شود.

جوانبخت بیان کرد: این مواد بایستی عاری از حضور فلزات مضر بوده و درجه خلوص ۹۹.۹۵درصد داشته باشند تا به منظور رسوب‌دهی پیش ماده NCA (لیتیم نیکل کبالت آلومینیوم اکسید)، NCM (لیتیم نیکل کبالت منگنز اکسید)، LCO (لیتیم کبالت اکسید)، LMO (لیتیم منگنز اکسید) و LFP (لیتیم آهن فسفات) مورد استفاده قرار بگیرد.

به گفته وی، از جمله مواد کاتدی تولیدی این شرکت دانش بنیان نیز می‌توان به تولید نانومواد LMO و نانوکامپوزیت‌های پایه NCM و LFP اشاره کرد که نتایج آنها به صورت چند مقاله بین المللی و دو اختراع (US Patent) در سال ۲۰۲۰ ثبت شده است.

این خبر چقدر مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

منبع مهر
برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد، بخش‌های موردنیاز با * مشخص شده‌اند.