پوشش نانو برای حفاظت از گوشی همراه در مقابل کوید19

با گسترش ویروس کرونا مردم سراسر دنیا برای کاهش خطر ابتلا، به ضدعفونی کردن محیط و وسایل شخصی روی آورده‌اند.

با توجه به ماندگاری بیشتر این ویروس بر روی سطوح شیشه‌ای، ضدعفونی کردن تلفن همراه حتی در مواردی از ماسک زدن به مراتب اهمیت بیشتری پیدا می کند. اما ضد عفونی کردن، مشکلاتی را برای‌ گوشی­ بوجود می‌آورد. اینکار نه تنها باعث از بین رفتن رنگ سطح گوشی می­‌شود بلکه با نفوذ این مواد از اسپیکر و درگاه‌­های شارژ و هندزفری و مانند آن به داخل تلفن همراه، موجب آسیب و خرابی آن می‌­شود. بنابراین باید مراقب بود از هر ماده‌ای استفاده نشود.

یک شرکت چینی فعال در حوزه فناوری نانو موفق به تولید نانو پوششی برای رفع این مشکل شد که می‌تواند آلودگی سطح تلفن همراه از جمله آلودگی‌های ویروسی را از بین ببرد. این شرکت برای تولید لایه محافظ از ترکیبات نقره و دی‌اکسید تیتانیوم که به خواص آنتی‌باکتریال و ضد ویروس شهرت دارند استفاده کرده است.

مدیرعامل این شرکت گفت: «زمانی که نقره و دی‌اکسید تیتانیوم درحالت نانو ذره‌ای استفاده می‌شوند، بسیار فعال شده و با انواع مختلف سطوح پیوند ایجاد می‌کنند، در نتیجه تماس این نانو ذرات با ویروس‌ها می‌تواند منجر به از بین رفتن آن‌ها شود. همچنین میزان اثر ضدعفونی‌کنندگی این محافظ‌ها بسته به نوع پیوندها ممکن است از سه روز تا یک ماه دوام داشته باشد». چسبناکی حاوی کلرید کلسیم و نانولوله‌های کربنی است که با ضخامت یک سانتی‌متر به راحتی در پشت پنل‌ها قرار می‌گیرد. در این روش بخار آب از هوای مرطوب در شب‌ها به درون ژل کشیده شده و به عنوان مایع ذخیره می‌شود. این ژل با جذب آب منبسط و توان خود را تا دو برابر افزایش می‌دهد. انتقال گرما به ژل، آب ذخیره شده در آن را به بخار تبدیل وحرارت را به بیرون منتقل می‌کند. با این روش دمای پنل را می‌توان تا ١٠ درجه کاهش و میزان تولید برق پنل‌های خنک شده را تا ١٩ درصد افزایش داد.

این خبر چقدر مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد، بخش‌های موردنیاز با * مشخص شده‌اند.