قرنطینه جهانی سبک زندگی مردم را بیشتر به سمت حوزه دیجیتال و آنلاین پیشرفته تغییر داد. کارشناسان حوزه دیجیتال میگویند دنیای پسا کرونا از سیاستهای کلان گرفته تا نحوه زندگی تک تک افراد با دنیای قبل متفاوت خواهد بود.
شش حوزه فناوری که انتظار میرود گسترش و پیشرفت آنها بیشتر شود:
1- توسعه رابط کاربری بی نیاز از اسکرینهای لمسی
فشردن و لمس دکمههای دستگاه از عابر بانک گرفته تا آسانسور و دیگر اسکرینهای لمسی در پی هراس از آلودگی رفته رفته جای خود را به رابطهای صوتی و مدلهای مجهز به دید ماشینی مانند روشهای خلاقانه پرداخت از طریق موبایل و فناوری تشخیص چهره میدهند.
2- تقویت زیرساختهای دیجیتالی
ظهور ویروس کرونا نشان داد که زیرساختهای دیجیتالی تا چه اندازه میتوانند نجات دهنده بشر باشند. امروز بسیاری از جلسات کاری، کلاسهای مدارس و دانشگاهها بدون خارج شدن از منزل پیش میروند. این روند پس از پایان بحران به روال قبل بر نمیگردد.
3- ویزیت و درمان بیماران از راه دور
کرونا به طور قطع بسیاری از پیشبینیها در مورد آینده پزشکی را جلو میاندازد. محققان دانشگاه امآیتی دستگاهی را توسعه دادهاند که سیگنالهایی را به سوی بیمار ارسال و با تحلیل دادههای دریافتی به کمک هوش مصنوعی نرخ تنفس، الگوهای خواب و تحرکات بیماران را تشخیص داده و پایش میکند.
4- افزایش آمار خرید آنلاین
کرونا نشان داد کسب و کارهایی که امکان فعالیت آنلاین را ندارند، به سمت تعطیلی خواهند رفت. صاحبان کسب و کارها باید به فکر بهبود زیرساختها باشند.
5- تکیه بیشتر بر رباتها
رباتها در معرض بیماریهای واگیر دار قرار ندارند بنابراین گزینههایی مناسبی برای فعالیت در خط تولید، تحویل کالا، کمک به بیماران، نظافت اماکن و غیره هستند. در بسیاری از بیمارستانها نظافت محیطهای آلوده را به رباتها سپردهاند.
6- برگزاری رویداد به شکل دیجیتالی
پس از شیوع کرونا سازمان دهندگان رویدادها و شرکت کنندگان چارهای جز سویچ به دنیای دیجیتال نداشتند. اگر چه سخت بود اما محدودیتهای فضا از بین رفت و هزینههای کاهش یافت. با توسعهی زیرساختهای دیجیتالی در آینده، رویدادها دیجیتالیتر میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید.