محققان نوعی پوست الکترونیک حاوی موهای کوچکی ابداع کردهاند که میتواند به طور دقیق لمس و جهت حرکت آن را درک کند.
به گزارش امواج برتر به نقل از نیواطلس، بزرگترین عضو بدن، پوست است که نقشی مهم در ایجاد حس لامسه دارد اما تقلید حساسیت آن در نسخههای مصنوعی کار سختی است.
پوستهای الکترونیک در حقیقت فیلمهای نازکی از مواد با ویژگیهای الکترونیک هستند که به آنها اجازه میدهد برخی قابلیتهای پوست طبیعی انسان را ایفا و لمس، فشار، دما یا حتی جهت حرکت را درک کنند. این پوستهای مصنوعی برای بیمارانی مناسب هستند که پس از یک جراحت بزرگ نیازمند پیوند پوست هستند یا حس لامسه پیشرفتهتری برای اعضای مصنوعی بدن و رباتها ایجاد کنند.
در همین راستا محققان دانشگاه فناوری کمنیتس و موسسه تحقیقات مواد و حالت جامد لایب نیتس(Leibniz IFW Dresden) آلمان یک پوست الکترونیک ابداع کردهاند که با کمک نوع جدیدی از حسگر آن را نسبت به لمس حساستر می کند. این دستاورد در نتیجه تقلید یک عامل مهم اما غفلت شده در فرایند لمس انسانی یعنی موهای کوچکی که پوست را پوشاندهاند، به دست آمده است.
محققان موهای مغناطیسی کوچکی در ماده ای الاستومریک قرار دادند تا پوست الکتریکی شان را بسازند. موهای مصنوعی مانند نمونه های طبیعی ریشه ای پیازی شکل دارند . هریک از این ریشه ها به وسیله یک حسگر مغناطیسی ۳ بعدی احاطه شده و در نتیجه موقعیت دقیقه ریشه برای ردیابی در دنیای واقعی ممکن می شود. به این ترتیب کل ماتریکس حسگرها نه تنها می توانند نشان دهند یک مو لمس شده بلکه جهت لمس را نیز نشان می دهند.
پژوهشگران معتقدند این حسگرهای مغناطیسی را می توان به طور انبوه در ورقههای نازک به راحتی ساخت. در مرحله بعد می توان آنها را به شکل محفظههای ۳ بعدی ساخت تا ریشه های مو را از طریق فرایندی به نام«میکرواوریگامی» در خود جای دهند.
این تحقیق در ژورنال «نیچر کامونیکیشنز» منتشر شده است.
دیدگاهتان را بنویسید.