ساخت ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در دانشگاه‌های کشور

ساخت ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در دانشگاه‌های کشور

مدیرکل نظارت بر طرح‌های عمرانی وزارت علوم با اشاره به ظرفیت دانشگاه‌ها در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، از برنامه‌ریزی برای ساخت ۷۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در دانشگاه‌های کشور خبر داد و بیان کرد: وزارت علوم آمادگی خود را برای تولید 1000 مگاوات برق تجدیدپذیر در دانشگاه‌ها به معاون اول رییس‌جمهور اعلام کرده است.


به گزارش امواج‌برتر و به نقل از ساتبا، مهدی اکبرپور، مدیرکل نظارت بر طرح‌های عمرانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه نشست ارایه راهکارهای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در چارچوب ماده ۵ قانون خدمات کشوری که با حضور محسن طرزطلب، معاون وزیر نیرو در ساتبا برگزار شد، بیان کرد: وزارت علوم طی پنج سال گذشته و در راستای مسئولیت‌های محوله، پایلوت‌هایی برای تولید برق از منابع تجدیدپذیر از جمله خورشیدی در ۳۰ دانشگاه کشور ایجاد کرده است.

وی گفت: دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم در حال انجام تحقیقات روی نسل جدید پنل‌های خورشیدی هستند و این موضوع باعث شده دانشگاه‌ها به‌ویژه در استان‌های کرمان و یزد که در مثلث طلایی خورشیدی ایران قرار دارند، به مرحله بهره‌برداری و تولید انرژی تجدیدپذیر برسند.

اکبرپور با بیان اینکه هزینه ساخت نیروگاه‌های خورشیدی پایین است، ذکر کرد: در حال حاضر بیش از ۴ مگاوات برق در دانشگاه‌های کشور از راه نیروگاه‌های خورشیدی تولید می‌شود که با همکاری‌های مؤثر ساتبا، ظرفیت این نیروگاه‌ها افزایش می یابند.

وی با اشاره به آمادگی وزارت علوم برای تولید ۱۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در دانشگاه‌ها، اظهار کرد: در نامه کنونی حسین سیمایی، وزیر علوم به محمدرضا عارف، معاون اول رییس‌جمهور، وزارت علوم آمادگی خود را برای تولید ۱۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در دانشگاه‌ها با هدف کمک به جبران ناترازی ۲۰ هزار مگاواتی برق کشور اعلام کرده است.

اکبرپور از افتتاح نیروگاه ۸۰۰ کیلوواتی دانشگاه تربیت مدرس در طی روزهای آینده خبر داد و عنوان کرد: با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، نیروگاه‌هایی با ظرفیت‌های پایین در برخی دانشگاه‌ها ساخته شده‌اند؛ از جمله می‌توان به نیروگاه ۴۰۰ کیلوواتی در ارومیه و نیروگاه ۸۰۰ کیلوواتی دانشگاه تربیت مدرس اشاره کرد که نیروگاه تربیت مدرس در چند روز آینده افتتاح خواهد شد. همچنین ساخت نیروگاه‌های ۳ و ۷ مگاواتی نیز در دستور کار قرار دارد.

وی خاطر نشان کرد: براساس مصوبه کنونی هیئت دولت، تجهیزات تجدیدپذیر برای توسعه نیروگاه‌ها در اختیار دستگاه‌های اجرایی از جمله دانشگاه‌ها قرار خواهد گرفت و در صورت فراهم کردن این تجهیزات، دانشگاه‌ها می‌توانند تا پایان شهریورماه، تکلیف قانونی برای تأمین ۲۰ درصد برق مصرفی خود از انرژی خورشیدی را محقق کنند.

مدیرکل نظارت بر طرح‌های عمرانی وزارت علوم در پایان ذکر کرد: در گام نخست طی ۷ تا ۱۰ روز آینده، برنامه توسعه ۷۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در دانشگاه‌ها و در گام بعدی، برنامه‌ دانشگاه‌ها برای ساخت ۲۰۰ مگاوات دیگر به ساتبا ارایه خواهد شد.

این خبر چقدر مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

منبع گروه خبر امواج‌برتر
برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد، بخش‌های موردنیاز با * مشخص شده‌اند.