سرپرست دفتر بهداشت، ایمنی و محیط زیست توانیر عنوان کرد: تحریمهای ظالمانه دشمنان، تاثیری در تامین تجهیزات ایمنی برق نگذاشته است و اکنون کمبودی در این زمینه وجود ندارد.
به گزارش امواجبرتر به نقل از ایرنا، زهرا دلیانی روز سه شنبه پس از نظارت عالیه HSE در شرکتهای توزیع مشهد و خراسان رضوی در مشهد گفت: کشور ما توان ساخت بیشتر تجهیزات برق را در داخل دارد و تنها تجهیزات خط گرم، که درصد عایق بالایی دارند، تحت تاثیر شرایط تحریمی قرار گرفته است.
وی به تاثیر تحریمها بر افزایش قیمت تجهیزات مورد نیاز نیروهای عملیاتی بخش برق اشاره و ذکر کرد: بتازگی شرکتهای توزیع برق در کشور وارد مذاکره با شرکتهای دانش بنیان شدهاند تا بدین وسیله بتوانند ساخت تجهیزات عایق را وارد مدار تولید کنند.
وی افزود: با توجه به حساسیت موضوع تامین تجهیزات برای کارکنان عملیاتی، شرکتهای برق در تلاش هستند موضوع را به نحوی مدیریت کنند تا تهیه کامل تجهیزات ایمنی برای همکاران در برتری قرار گیرد.
راهاندازی مجدد نظارتهای عالیه HSE توانیر پس از سه سال
سرپرست دفتر بهداشت، ایمنی و محیط زیست توانیر اظهار کرد: دفتر HSE شرکت توانیر با هدف همگرا کردن شرکتهای توزیع و برق منطقهای در فرآیندهای مرتبط با HSE و تبادل دانش و تجربیات آنها، نظارت عالیه خود را بر شرکتها، پس از وقفهای سه ساله آغاز کرده است.
دلیانی بیان کرد: آخرین دوره از نظارت عالیه HSE شرکت توانیر مربوط به سال ۱۳۹۷ بود که در سطح وسیعی انجام گرفت، دلیل به تاخیر افتادن سه ساله این موضوع، شیوع کرونا و محدودیتهای ارتباطی ناشی از آن بود که با توجه به تاکید معاون هماهنگی توزیع توانیر بر ضرورت از سرگیری آن، تصمیم به انجام دوباره نظارت عالیه HSE در سطح شرکتها گرفته شده است.
وی اعلام کرد: کاهش نظارت HSE بر شرکتهای توزیع و شرکتهای برق منطقهای، موجب کم شدن حساسیت نیروهای عملیاتی به رعایت ایمنی در انجام کار میشود لذا نظارت عالیه HSE اهمیت این موضوع را دوباره به نیروهای عملیاتی گوشزد میکند تا حساسیت آنان نسبت به این موضوع افزایش یابد.
سرپرست دفتر بهداشت، ایمنی و محیط زیست توانیر با اشاره به وجود ۱۶ شرکت برق منطقهای و ۳۹ شرکت توزیع برق در کشور بیان داشت: نظارت عالیه HSE در شرکتهای توزیع برق از ۱۵ آبان ماه و در شرکتهای برق منطقهای از ۲۳ آبان ماه گذشته آغاز شده است و گروههای دو یا سه نفره از بخش HSE و بخش بهرهبرداری شرکت توانیر به شرکتهای برق منطقهای و توزیع برق در استانهای مختلف میروند که تلاش میشود تا موضوع نظارتها در مدت ۱.۵ ماه خاتمه یابد.
وی استقبال شرکتهای توزیع برق و برق منطقهای را از نظارت عالیه HES مطلوب خواند و تصریح کرد: به بیان برخی از کارکنان شرکتها، کارها یکنواخت شده بود و این موضوع حساسیت HSE را کاهش میداد لذا نظارت عالیه و حضور ناظر خارجی باعث میشود که روی نقاط مهم و گلوگاهها تمرکز بیشتری شود و مواردی که از نظارتها استخراج میگردد به عنوان نکات مهم در این گزارشها به شرکت نظارت شونده منعکس شود.
وی در ادامه گفت: تا ۱۵ آذرماه که دور کامل نظارتهای HSE، ارزیابی و ممیزیها بر شرکتهای توزیع و شرکتهای برق منطقهای به پایان میرسد، میتوان جمعبندی نهایی در این زمینه داشت تا نتیجه خوبی حاصل شود.
درگیری ذهنی، مهمترین عامل بروز حادثه برای نیروهای عملیاتی
سرپرست دفتر بهداشت، ایمنی و محیط زیست توانیر اعلام کرد: در بروز حوادث برای همکاران عملیاتی برق، عوامل مختلفی موثر است، اما مهمترین عامل، دقت پایین ناشی از درگیرهای ذهنی فرد، شناخته شده است.
دلیانی ذکر کرد: بعد از بروز هر حادثه در یکی از شرکتهای توزیع برق، آن رخداد آسیب شناسی و زوایای مختلف آن در کارگروههای کمیته حفاظت فنی بررسی شده و برای آن راهکارهایی در نظر گرفته میشود، در این راستا شرکتهای توزیع برق برای مدیریت حوادث خود، درس آموزی دارند و این موضوع را در قالب نشستهای (TBM) مطرح و دنبال میکنند.
سرپرست دفتر بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت توانیر با اشاره به خرسندی از اینکه شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی در ۲ سال گذشته هیچ حادثه ای نداشته است، افزود: پارسال موارد برق گرفتگی کشور در بخش مردمی آمار بالایی داشت که فرهنگسازی و اطلاعرسانی به مردم در زمینه رعایت موارد ایمنی اهمیت زیادی دارد.
دلیانی گفت: موضوع HSE در همه فرآیندهای بخش توزیع نیروی برق نقش مهمی دارد، با توجه به اینکه موضوع مهمی است، توانیر در زمینه درس آموزی، تعامل با مردم، آموزش و به روزآوری آموزشها تاکید ویژهای دارد، تا به مرور فراموش نشوند.
وی خاطرنشان کرد: موضوع بازآموزی به عنوان یک راهبرد مهم از سوی توانیر پیگیری میشود و برنامههای مختلفی برای زمینه درسآموزی و ترویج رعایت نکات ایمنی در استفاده از برق به عنوان کالایی که در اختیار مردم گذاشته میشود، پیشبینی شده است لذا در روابط عمومی شرکتهای توزیع برق در سراسر کشور فضایی فراهم خواهد شد تا با ساخت کلیپ، توزیع بروشور، برگزاری همایش و تدوین برنامهها بتوان اطلاعرسانی در این زمینه را گسترش داد.
دیدگاهتان را بنویسید.