محققان ایرانی دستگاهی را برای اطفا حریق با استفاده از امواج صوتی در محدوده فرکانسی و توان مشخص تولید کردند که برخلاف سایر روشها اثری در مکان اطفا حریق بر جا نمیگذارد، به همین دلیل دوستدار محیط زیست بوده و برای مراکز حساس مناسب میباشد.
میدانیم روشهای مختلف و استانداردی برای فرونشاندن حریق وجود دارد. از مشهورترین این روشها میتوان به استفاده از آب اشاره کرد؛ با توجه به اینکه آب رسانای جریان الکتریکی است یک سری محدودیتهایی را برای استفاده ایجاد میکند، مثلا نمیتوان از آن برای اطفا حریق قطعات الکترونیکی استفاده کرد، همچنین برای مهار آتشهایی با منشا روغنهای خوراکی استفاده نمیشود یا نمیتوان در هر شرایط آبوهوایی از آن استفاده نمود. محدودیتهای دیگری از جمله حمل و نقل، دسترسی دشوار، عدم استفاده از آن در مکانهای صعب العبور و تخریب محل آتش سوزی به دلیل فشار بالای آب وجود دارد.
محمدحسین رضایی و دکتر فرزاد جلیلیان محقق ایرانی مقیم خارج، دستگاهی را برای اطفا حریق با استفاده از امواج صوتی در محدوده فرکانسی و توان مشخص تولید کردند که برخلاف سایر روشها اثری در مکان اطفا حریق بر جا نمیگذارد، به همین دلیل دوستدار محیط زیست بوده و برای مراکز حساس مناسب میباشد.
به گفته رضایی این دستگاه در فاز نخست برای اطفا حریق گازی و مایع ساخته شده و قادر است تا فاصله دو متری آتش را خاموش کند که البته با اعمال تغییرات این دستگاه تا فاصله ۵ متری قادر به خاموش کردن آتش میباشد.
وی افزود: منبع تغذیه این دستگاه برق شهری و باتری است و قابل نصب بر روی سقف برای اطفا حریق است. این دستگاه بر خلاف سایر روشها که نیاز به شارژ دارند، به صورت نامحدود قابل استفاده بوده، قابل حمل است و میتوان برای اطفا حریق مراکز حساس به آتش سوزی از لحاظ استفاده از آب، مراکز نگهداری تجهیزات الکتریکی، الکترونیکی و سرورهای کامپیوتر استفاده کرد.
دیدگاهتان را بنویسید.