هشتم اردیبهشت 1404، ساعت ۱۱:۳۳ صبح به وقت جهانی (UTC)، یک خاموشی بزرگ، شبکه برق اسپانیا-پرتقال را تحت تأثیر قرار داد و باعث ایجاد اختلالاتی در بیشتر اروپا شد.
به گزارش امواجبرتر، این رخداد با قطع ارتباط بین اسپانیا و بقیه اروپا آغاز و باعث افت فرکانس شد. اگرچه این افت شدید نبود، اما اینرسی کم سیستم شبکهی برق اسپانیا-پرتقال را در آن لحظه نشان داد، زیرا بیشتر تولید از منابع انرژی خورشیدی و بادی بود که اینرسی فیزیکی را فراهم نمیکنند.
بدون پشتیبانی کافی برای پایداری شبکه برق که در حالت جزیرهای کار میکرد، سیستم به سرعت فرو ریخت و نیروگاههای هستهای نیز به دلایل ایمنی خاموش شدند.
افزایش تولید برق خورشیدی که از ساعت ۸ صبح آغاز شد، نیروگاههای برق آبی را وادار به کاهش مشارکت خود در شبکهی برق کرد و ترکیب تولید را به سمت منابع با اینرسی کمتر سوق داد- عاملی کلیدی که در بیثباتی نقش داشت. این رویداد نقش اساسی برق آبی را در گذار انرژی اروپا برجسته میکند.
برخلاف انرژی خورشیدی و بادی، نیروگاههای برق آبی نه تنها انرژی تجدیدپذیر ارایه میدهند، بلکه اینرسی حیاتی و پاسخ سریع را نیز فراهم میکنند و به حفظ پایداری شبکه در زمان آشفتگیها کمک میکنند.
برق آبی همچنان یک منبع ایمن، قابل اعتماد و تجدیدپذیر است که سهم بیشتری از انرژی خورشیدی و بادی را بدون به خطر انداختن امنیت سیستم امکانپذیر میکند. تقویت نقش برق آبی و شتاب در پذیرش فناوریهای تشکیل شبکه برای ساخت یک سیستم انرژی قویتر و مقاومتر در طول گذار به انرژیهای تجدیدپذیر ضروری خواهد بود.
نتیجه: در ایران باید همزمان با توسعه انرژیهای تجدیدپذیر بدون اینرسی بهویژه خورشیدی، نیروگاههای گازی نیز توسعه پیدا کنند. مطالعات دینامیکی گسترده انجام شود و بیشتر برق تولیدی تجدیدپذیر با روشهای مختلفی مانند سدهای تلمبهای ذخیرهای، باتری، ذخیره هیدروژن برای حالت اوج مصرف ذخیره شوند و وارد شبکه نشوند.

دیدگاهتان را بنویسید.