وزیر نیرو با بیان اینکه بخش بزرگی از ناترازی میان تولید و درخواست مصرف برق با برنامههای مصرف بهینه برق قابل مدیریت است، بیان کرد: در فصل گرم سال 35 هزار مگاوات به درخواست برق کشور توسط کولرها و سامانههای سرمایشی افزوده میشود که از کل مصرف برق چند کشور همسایه بیشتر است.
به گزارش امواجبرتر و به نقل از پاون، عباس علیآبادی امروز دوشنبه 18 فروردین در دوره آموزشی توجیهی مدیریت مصرف برق جهت گذر از دوره اوج بار 1404، ضمن ,پافشاری بر بایستگی مدیریت و بهینهسازی مصرف برق به نگرش عبور از اوج بار سال جدید به تشریح چالشها و کارهای وزارت نیرو در صنعت برق پرداخت.
وی در این مراسم با توجه به مشکلاتی که در فصل سرد سال به دلیل محدودیتهای سوختی پیش آمد، عنوان کرد: صنعت برق کشور در فصل سرد سال به دلیل محدودیت در تأمین سوخت با مشکلات بسیاری مواجه شد که یکی از مهمترین این مشکلات، کاهش بازه زمانی تعمیرات اساسی و دورهای نیروگاهها بود.
وزیر ذکر کرد: در حال حاضر، با افزایش دما در میانههای مختلف کشور که تا فصل تابستان به اوج خود خواهد رسید، ناترازی بزرگی میان ظرفیت تولید و مصرف برق کشور به وجود آمده است و در اوج بار سال جاری پیشبینی میشود که درخواست برق کشور به 85 هزار مگاوات برسد، در حالی که در بهترین حالت ظرفیت تولید برق کشور تنها 65 هزار مگاوات خواهد بود، و این به معنای آن است که ناترازی برق در سال جاری از 20 هزار مگاوات عبور می کند.
علی آبادی در ادامه افزود: برای حل این چالشها، وزارت نیرو کارهای بیشماری در دستور کار دارد که از جمله آنها میتوان به زدایش محدودیتها و بالا بردن توان نیروگاههای حرارتی، افزایش ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر، ساخت نیروگاههای جدید و بفرجام رساندن واحدهای نیروگاهی ناتمام اشاره کرد.
وزیر نیرو همچنین با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص بایستگی تقویت سرمایهگذاری در زمینه تولید، روشن ساخت: در پی آن هستیم که با کمک مردم و جذب سرمایههای بخش خصوصی، سرمایهگذاری در صنعت برق را افزایش دهیم و مشکلات موجود در زیمنه تأمین مالی پروژهها را با سودآور کردن و اصلاح اقتصادی این صنعت برای سرمایهگذاران و کاهش ریسک سرمایهگذاری حل کنیم.
وی با تأکید بر اهمیت ایجاد فضای رقابتی شفاف برای بخش خصوصی در صنعت برق به نگرش افزایش ظرفیت تولید و بهینهسازی مصرف بیان کرد: در صنعت برق، بخش خصوصی باید در یک فضای شفاف با خود و نه با دولت رقابت کند. دولت تنها در چارچوب الگوی مصرف و در یک بازار قاعدهمند، برق را تولید و پخش خواهد کرد و مصارف باز مانده برق مشترکان با تعرفههای غیریارانهای و توسط بخش خصوصی تأمین خواهد شد.
وزیر نیرو در ادامه افزود: شدت مصرف انرژی در ایران بسیار بالاست و این موضوع بایستگی مدیریت و بهینهسازی مصرف را به یک نیاز تبدیل کرده است. در بسیاری از کشورهای اروپایی، نسبت به ایران شدت مصرف انرژی بسیار پایینتر است و این در حالی است که تولید ناخالص داخلی در این کشورها همواره روند افزایندهای دارد.
وی گفت: طبق بررسیها، در فصل گرم سال جدید حدود 35 هزار مگاوات از درخواست مصرف برق کشور به سامانههای سرمایشی اختصاص دارد که این رقم به تنهایی از مجموع مصرف برق چند کشور همسایه بیشتر است.
علیآبادی به کارهای مدیریتی وزارت نیرو برای بهینهسازی مصرف برق در فصل گرم اشاره و عنوان کرد: وزارت نیرو 36 بسته مدیریتی برای مدیریت و بهینهسازی مصرف برق در فصل گرم سال جاری تنظیم کرده و با استفاده از ابزارهای مختلف مانند کنتورهای هوشمند و پایش مستمر، هدفگذاری کرده است تا میزان درخواست مصرف برق را حدود 10 هزار مگاوات کاهش دهد.
وی در پایان با تأکید بر نیاز رویارویی با کارهای غیرقانونی برای مصرف برق اعلام داشت: یکی از مشکلات بزرگ صنعت برق در حال حاضر فعالیتهای غیرقانونی و غیرمجاز برای مصرف برق، به ویژه در زمینه استخراج غیرمجاز رمزارز است. این فعالیتها خسارت سنگینی به شبکه برق وارد میکنند و باید با همکاری دستگاههای مختلف، نسبت به رویارویی با آنها اقدام شود.
دیدگاهتان را بنویسید.