وزیر صمت در گرامیداشت چهل و پنجمین سال تأسیس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی، توان تحلیل داده و ارایه راهکار برای پیشگیری از تبدیل چالش به ابرچالش را از وظایف مؤسسات مطالعاتی دانست.
به گزارش امواجبرتر و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، سیدمحمد اتابک وزیر صمت در گرامیداشت چهل و پنجمین سال تأسیس مؤسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی، خدمات مجموعه را در ارایه آمار و گزارش قابل تقدیر خواند و توان تحلیل داده و ارایه راهکار برای پیشگیری از تبدیل چالش به ابرچالش را از وظایف مؤسسات مطالعاتی دانست و بر مرجعیت آمار سفارش کرد.
وی در ادامه گفت: بازگشت به دوره مرجعیت آمار برای مؤسسه ضروری است و در گامهای بعدی میبایست توان کارشناسی به تحلیل داده و دریافت نشانهها در تحولات اقتصادی، جهتدهی شود.
سیدمحمد اتابک با اشاره به تنوع دیدگاه و آرا در نظریات اقتصادی و به ویژه تأثیر اقتصاد بر بخش صنعت، معدن و تجارت افزود: مؤسسه باید بتواند در تضارب آرا برای نظرات مختلف کارشناسی پاسخ درخور ارایه دهد و انتخاب راهکار مدیریت کلان بخش را برای کارشناسان با دلایل متقن علمی تبیین کند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با یادآوری چالش ناترازی انرژی و وجود نشانههای بروز تدریجی آن در سالهای کنونی اظهار کرد: زنگ عقب ماندن تولید انرژی از مصرف، سالهای پیش به صدا درآمده بود به گونهای که اکنون انباشت رشد سالانه ۷ تا ۱۰ درصدی مصرف و در مقابل، نبود تولید همسان، صنعت و اقتصاد را با ناترازی مواجه ساخته است.
وی در همین رابطه گفت: چالشهایی که در کشور به دلیل نداشتن پیوست مطالعاتی و آیندهپژوهی به معضلات بزرگ تبدیل شدهاند هم ناشی از همین روند غیر کارشناسی است که نتایج زیانبار آن، بایستگی تحلیل داده و تشخیص زودهنگام نشانههای بروز مشکل توسط مؤسسات مطالعاتی و پژوهشی را نشان میدهد.
اتابک با پرهیز مؤسسه از پرداختن صرف به گزارشدهی آشکار کرد: تحلیل دادهها گام اول ورود به حلقه تصمیمسازی است و با تحلیل درست تصمیمساز در موقعیت شفاف، راهبردهای کلان را طراحی خواهد کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان، نظام صحیح حکمرانی را در تصمیمسازی کمخطا به واسطه تحلیل درست داده و در نهایت مدیریت روان بخش اجرا به واسطه پشتوانه تصمیم صحیح دانست و نقش مؤسسات مطالعاتی و پژوهشی را در این میان تأثیر گذار عنوان کرد.
دیدگاهتان را بنویسید.