مدیرکل دفتر تجارت خارجی برق توانیر، ۳ طرح مهم برای تبادل انرژی الکتریکی با کشورهای همسایه با نگرش عبور از اوج بار ۱۴۰۴ را اعلام کرد.
به گزارش امواجبرتر به نقل از پاون،مهرداد اقلیمی با اشاره به پروژههای تبادل انرژی الکتریکی با کشورهای همسایه، بیان کرد: در راستای عبور از اوج بار تابستان ۱۴۰۴ و توسعه زیرساختهای انتقال انرژی و گسترش همکاریهای منطقهای، کارهای پرشماری در زمینه تبادل انرژی الکتریکی با کشورهای همسایه در دست اجرا است.
وی از تکمیل خط انتقال برق سوم ۴۰۰ کیلوولت ایران-ارمنستان و پیگیری افزایش ۴۰۰ مگاوات واردات برق از این کشور در دوره اوج بار خبر داد و افزود: در راستای توسعه زیرساختهای انتقال انرژی، خط سوم انتقال برق ۴۰۰ کیلوولت ایران-ارمنستان تا مرز ایران ساخت شده و بخش خارجی پروژه توسط پیمانکار ایرانی از محل تسهیلات بانک توسعه صادرات ایران در حال اجرا است. در این زمینه، اقدامات نیاز از جمله شتاب کردن در بفرجام رساندن بخش خارجی پروژه، نهایی سازی توافقات جهت افزایش ۴۰۰ مگاوات واردات برق در دوره اوج بار و فراهم کردن برنامه نظارتی برای به پایان رساندن پروژه در زمان فرموده در دستور کار قرار دارد.
اقلیمی در ادامه یادآور شد: گفتگوها با جمهوری آذربایجان جهت واردات ۱۴۰ مگاوات برق در تابستان ۱۴۰۴ و نیز برای پیمان الحاقیه جدید جهت واردات برق در تابستان ۲۰۲۵ در حال پیگیری است. طرف آذری همچنین از پیشنهاد برگزاری جلسه حضوری در باکو برای بررسی اتصال شبکههای برق ایران، آذربایجان و روسیه استقبال کرده است. در این خصوص، ادامه گفتگوها برای نهاییسازی الحاقیه ۲۰۲۵، هماهنگی جهت برگزاری جلسه حضوری در باکو، ارزیابی ظرفیتهای فنی و تند کردن روند عملیاتیسازی توافقات از جمله کارهای ضروری و در دست کار هستند.
مدیرکل دفتر تجارت خارجی برق توانیر، هماهنگی با ترکیه جهت تبادل انرژی الکتریکی از طریق سیستم Back to Back و برنامهریزی جهت تبادل تا ۳۰۰ مگاوات در تابستان ۱۴۰۴ را دیگر طرح تبادل برق با همسایگان عنوان و ذکر کرد: در جهت تبادل انرژی الکتریکی با ترکیه، بهرهبرداری آزمایشی از پست HVDC BtB وان با موفقیت به پایان رسیده و موافقتنامه بهرهبرداری از خطوط ارتباطی میان دو کشور به امضا رسیده است.
با این حال، با آنکه اعلام آمادگی شرکت توانیر جهت آغاز تجارت برق و تعیین کارگزار برای شروع تبادلات از سمت ایران، طرف ترک در تعیین تخصیص ظرفیت، درنگ کرده و خواستار پرداخت هزینههای ایستگاه HVDC وان از سوی ایران است که تاکنون مورد پذیرش قرار نگرفته است.
برای رفع این راهبندها، گفتگوهایی با طرف ترک برای گماردن ظرفیت تخصیصی و حل اختلافات مربوط به هزینههای سرمایهگذاری ادامه دارد. همچنین، گفتگوها در جهت دریافت پاسخ ترکیه و انتخاب کارگزار مناسب و ایجاد زیرساختهای اجرایی برای آغاز تبادلات در دستور کار قرار دارد.
دیدگاهتان را بنویسید.