سه محور سخنان وزیر نیرو در جلسه با اصحاب رسانه؛

اصلاح اقتصادی، ابزارهای مدیریت الگو مصرف، فعالیت غیرمجاز ماینرها

اطلاح اقتصادی، ابزارهای مدیریت الگو مصرف، فعالیت غیرمجاز ماینرها

وزیر نیرو با اشاره به اینکه وزارت نیرو می‌تواند به الگویی موفق برای به انجام رساندن شعار وفاق ملی باشد، عنوان کرد: اصلاح اقتصادی صنعت آب و برق یکی از ابزارهای اصلی حل مشکلات موجود در صنعت آب و برق و زدایش ناترازی‌ها است.


به گزارش امواج‌برتر و به نقل از پاون، عباس علی آبادی در جلسه هم‌اندیشی با مدیران مسئول رسانه‌های کشور که با حضور الیاس حضرتی رییس شورای اطلاع‌رسانی دولت، محمد گلزاری دبیرشورای اطلاع‌رسانی دولت و محمدرضا نوروز پور معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد برگزارشد، درباره واپسین وضعیت صنعت آب و برق و کارهای وزارت نیرو برای مدیریت این دو حوزه افزود: وزارت نیرو یک دستگاه تخصصی است که رسالت تولید و تأمین دو کالای راهبردی و حیاتی جامعه یعنی آب و برق را بر عهده دارد.

وی گفت: با اینکه صنعت برق ایران به به نگرش فنی و در مقایسه با شاخص‌های منطقه و جهان جزو کشورهای برتر جهان است و در برخی موارد مانند زیرساخت‌های نیروگاهی سرآمد و صادرکننده تجهیزات به کشورهای همسایه و منطقه است، اما هم اکنون در زمینه مصرف با مشکلاتی مواجه است که نیاز است در این خصوص کارهای ویژه‌ای در دستور کار قرار گیرد.

وزیر نیرو در همین رابطه آشکار کرد: به عنوان نمونه بسیاری از کشورها مانند پاکستان، عراق، روسیه و کشورهای آسیای میانه در حال حاضر مشتریان تجهیزات و تولیدات زیرساختی صنعت برق ایران هستند و به جرأت می‌توان گفت که صنعت برق کشور یکی از نقاط قوت کشور است.

وزیر نیرو اعلام داشت: در ایران به صورت تقریبی روزانه یک میلیارد کیلووات ساعت برق، 800 میلیون متر‌مکعب گاز،همچنین روزانه 120 میلیون لیتر بنزین و 100 میلیون لیتر گازوئیل تولید و مصرف می‌شود و در زمینه آب نیز سالانه 100 میلیارد متر مکعب آب مصرف می شود که در مقایسه با کشورهای منطقه و جهان اعداد بسیار بالا و شاخصی است.

وی در عین حال ناترازی را از چالش های مهم مطرح در این حوزه برشمرد و تاکید کرد: مشکلاتی که هم اکنون وزارت نیرو در زمینه پاسخ به درخواست دوچندان آب و برق با آن دچار است تنها با تلاش جمعی و همت ملی قابل حل است و برای حل کامل این مشکلات نیاز است همه ظرفیت‌های موجود در کشور بکار گرفته شود.

علی آبادی با اشاره به اینکه دولت چهاردهم افتخار دارد که با شعار وفاق ملی در حال خدمتگزاری به ملت ایران است، اظهار کرد: با توجه به رسالت‌هایی که وزارت نیرو در زمینه تأمین آب و برق کشور دارد و ذکر این نکته که حل کامل این چالش‌ها نیاز به هم‌افزایی و تلاش جمعی دارد، این وزارتخانه می‌تواند به یکی از الگوهای موفق وفاق و همدلی برای خدمتگزاری و حل چالش‌ها باشد.

استفاده از ابزار تعرفه برای تامین عادلانه و پایدار آب و برق در کشور

وی در بخش دیگر سخنان خود به تشریح سیاست‌های کلان وزارت نیرو برای حل چالش‌های صنعت آب و پرداخت و در این خصوص افزود: سیاست کلان وزارت نیرو در زمینه تأمین آب و برق بخش‌های مختلف به ویژه بخش خانگی این است که برای مشترکانی که در چارچوب الگو آب و برق استفاده می‌کنند یارانه تخصیص دهد، اما مشترکانی را که بالاتر از الگو برق مصرف می‌کنند و بسیار پرمصرف هستند، از راه کارهایی مانند افزایش تعرفه و ابزارهای فنی محدود کند تا امکان تأمین عادلانه و پایدار آب و برق در کشور فراهم شود.

علی آبادی با اشاره به بایستگی اصلاح اقتصاد آب و برق برای عبور از مشکلات کنونی و توسعه این دو صنعت یادآوری کرد: به عنوان نمونه یکی از چالش‌های صنعت برق در حال حاضر اقتصاد این صنعت است، برای نمونه در حالی که در جاهای گرمسیری کشور قیمت هر کیلووات ساعت برق برای مشترکان خانگی 36 تومان و برای برخی مصارف مانند مصارف آموزشی رایگان محاسبه می‌شود که قیمت تمام شده تولید برق به بسیار بالاتر است.

وی در همین رابطه گفت: یکی از کارهای وزارت نیرو برای کنترل مصرف برق در بخش‌های مختلف نصب کنتورهای هوشمند برای مشترکان پرمصرف است که امکان مدیریت و محدود سازی این مشترکان را فراهم خواهد کرد و این مشترکان دیگر نمی‌توانند با مصارف بالا و تحمیل بار مضاف به شبکه به تشدید ناترازی برق دامن بزنند.


فعالیت ماینرهای غیرمجاز از چالش‌های مهم در صنعت برق است

وزیر نیرو به استخراج غیرقانونی رمز ارز به عنوان یکی از مشکلات صنعت برق که به ناترازی برق دامن می‌زند، اشاره و عنوان کرد: از جمله مشکلات بزرگ وزارت نیرو برای رویارویی با مشترکان پرمصرف به ویژه در بخش خانگی و صنعتی فعالیت‌های غیرمجاز در زمینه استخراج رمز ارز است که کشف و امحای ماینرهای فعال در این حوزه بسیار دشوار بوده و تاکنون وزارت نیرو 220 هزار ماینر غیرمجاز کشف کرده است، اما پیش‌بینی این است که تا 3 برابر این ظرفیت همچنان به صورت غیرمجاز در حال فعالیت و استفاده از برق غیرمجاز هستند.

وی با بیان اینکه وزارت نیرو بنا دارد تا از راه پیگیری طرح‌هایی برای آسان‌سازی در فرایند تشکیل سرمایه در صنعت آب و برق و جذاب کردن این دو صنعت، از بخش خصوصی برای حل مشکلات این حوزه کمک بگیرد، عنوان کرد: کلید حل مشکلات صنعت برق کشور اصلاح اوضاع اقتصادی و نخستین گام در این مسیر آن است که باور کنیم مشکلاتی در این زمینه وجود دارد که برای حل آن نیاز به استفاده از ابزارهای اقتصادی و فنی داریم.

وزیر نیرو از توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به عنوان یکی از راهکارهای مهم زدایش ناترازی برق در اوج مصرف تابستان یاد کرد و در همین رابطه اظهار کرد: یکی از کارهای مورد تأکید وزارت نیرو برای حل مشکل ناترازی در صنعت برق گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر است که در این زمینه گام‌های مهمی برداشته شده و این مسیر با جدیت تا رسیدن به اهداف تعیین شده دولت استمرار خواهد داشت.

وی در ادامه با اشاره به اینکه چالش های موجود در بخش آب و مدیریت آن به مراتب نسبت به بخش برق سخت تر است، اعلام داشت: در حوزه آب نیز به دلیل عمق بسیار زیاد مشکلات که ناشی از خشکسالی‌های پی در پی و افت شدید منابع آبی است، کارهای زیادی بر روی گسترش زیرساخت‌های بازچرخانی آب، شیرین‌سازی آب دریا و هدفمند کردن مصارف متمرکز است و در تلاش هستیم با استفاده از نظرات کارشناسی نسبت به کاهش چالش ها در این حوزه نیز اقدام کنیم.

علی آبادی در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر بایستگی همکاری اصحاب رسانه برای آگاه سازی افکار عمومی نسبت به واقعیت‌های صنعت آب و برق، ابراز امیدواری کرد در سایه تعامل رسانه‌ها با وزارت نیرو امکان حل چالش های صنعت آب و برق بیش از پیش فراهم شود.

این خبر چقدر مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

منبع گروه خبر امواج‌برتر
برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد، بخش‌های موردنیاز با * مشخص شده‌اند.