همراهی مردم در مصرف برق از ابتدای امسال تاکنون منجر به صرفهجویی ۵۵۰۰ مگاوات برق شده که ارزش ریالی آن معادل ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است.
به گزارش امواج برتر به نقل از ایسنا، برای گذر از خاموشی در کشور یا می بایست نیروگاه جدید احداث شود و یا مشترکان در ایام پیک در میزان مصرف خود دقت بیشتری داشته باشند، باتوجه به هزینه بالای ساخت یک نیروگاه انتخاب دولت گزینه مدیریت مصرف است.
در این رابطه محمدحسن متولیزاده، مدیرعامل شرکت توانیر گفت: اگر بتوانیم با مدیریت و جا به جایی بار بدون اینکه در سطح رفاه مردم مشکلی ایجاد شود و یا حجم تولید کاهش یابد، مصرف را مدیریت کنیم، یعنی توانسته ایم با هزینه کمتر ظرفیت بیشتری در مدار داشته باشیم.
وی افزود: اجرای این طرح چندین برابر بهتر از ساخت نیروگاه است، کاری که در قالب کاهش تلفات صورت گرفت موجب شد که طی چند سال اخیر میزان تلفات پنج درصد کاهش پیدا کند.
مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه برای انجام این کار حدود ۵٠٠٠ میلیارد تومان طی چند سال هزینه انجام شد که منافع این کار جایگزین نیروگاهها و شبکههای جدید بود، گفت: اگر قرار بود نیروگاه ساخته شود باید ۵٠هزار میلیارد هزینه صورت می گرفت.
متولیزاده اظهار کرد: درواقع دو راهکار برای این مساله وجود دارد، یا باید نیروگاه ساخته شود و یا میزان تلفات کاهش یابد و با توجه به اینکه نسبت مدیریت بار و کاهش هزینهها یک به ۱۰ است به همین دلیل افزایش بهره وری اولویت ویژهای دارد.
کم مصرف کنید، پاداش بگیرید
برای تشویق مشترکان به این مساله وزارت نیرو مشوق هایی را نیز در نظر گرفته تاجایی که مشترکان خوشمصرف میتوانند با مدیریت مصرف قبوض برق خود را رایگان کنند اما طبق گفته مصطفی رجبی مشهدی – سخنگوی صنعت برق کشور – دو شرط برای اهدا پاداش در نظر گرفته شده است؛ یکی اینکه مشترک باید زیر الگوی مصرف منطقه خودش مصرف کند و نسبت به سال قبل کاهش مصرف داشته باشد.
به گفته وی نحوه محاسبه هم بدین گونه است که کاهش مصرف ضرب در نخستین پله منطقه محاسبه می شود. به طور مثال اگر ۶۰ تومان قیمت پله نخست منطقه ۱ در نظر گرفته شود این عدد ضرب در میزان کاهش مصرف در دوره مشابه شده و میزان پاداش به دست می آید.
وی افزود: اگر مشترک ۱۰ درصد میزان مصرف خود را کاهش دهد، صورت حساب آن شخص حدود ۲۰ درصد کاهش مییابد، تعرفههای برق به صورت پلکانی محاسبه می شود و هرچه میزان مصرف افزایش یابد میزان تعرفه نیز به صورت پلکانی افزایش می یابد. به طور مثال اگر از ۲۰۰ کیلووات ساعت میزان مصرف مشترک به ۳۰۰ کیلووات ساعت افزایش یابد ۱۰۰ کیلوات بعدی دو برابر قیمت محاسبه میشود، اما اگر مشترک میزان مصرف خود را کاهش دهد شامل پاداش خواهد شد.
در واقع این کاهش مصرف موجب میشود که اگر صورت حساب ۱۰ درصد کاهش یابد حدود ۲۰ درصد از هزینه کاسته شود، یعنی اگر ۲۰ درصد میزان مصرف کاهش یابد ۴۰ درصد از پرداختی مشترک کاسته خواهد شد. اگر یک مشتری ۲۰۰ کیلووات ساعت برق مصرف کند مصرف خود را به ۱۰۰ کیووات برساند در این شرایط قبض برق این مشترک رایگان خواهد شد.
پاداش خوشمصرفی در فصل زمستان هم پرداخت میشود
به تازگی نیز وزیر نیرو وعده پاداش خوش مصرفی در فصل زمستان را نیز داد و اعلام کرد با تصویب هیئت دولت، علاوه بر اینکه از مشترکان کم مصرف فصل تابستان تجلیل میشود، پاداش خوش مصرفی به مشترکان در فصل زمستان نیز تعلق میگیرد.
به گفته وی در سال گذشته ۱۰۶ میلیارد تومان برای تشویق مشترکان خوش مصرف هزینه شد، امسال هم برای این دست از مشترکان، الگوهای تشویقی در نظر گرفته شده، ضمن این که با تصویب هیئت وزیران از مشترکان خوش مصرف فصل زمستان هم، تقدیر میشود.
وی اظهار کرد: پیشبینی میشود فصل زمستان سردی در پیش باشد و در همین راستا برای مشترکانی که در مصرف برق دستگاههای گرمایشی بهینه عمل کنند، پاداش در نظر گرفته شده است.
وزیر نیرو افزود: در حال گذراندن آخرین روزهای گرم و شدیدا گرم تابستان هستیم و در این مدت شاهد همکاری بسیار گرم مردم با وزارت نیرو بودیم، بهطوریکه اوج بار امسال نسبت به سال گذشته بیش از یک درصد افزایش نداشت؛ این در حالی است که در سالهای قبل اوج بار افزایش حدود ۵ درصد داشت و مجبور میشدیم چند هزار مگاوات سرمایهگذاری بیشتر برای عبور از اوج بار داشته باشیم.
اردکانیان اضافه کرد: بهدلیل همکاری بسیار خوب صنایع بزرگ و بخشهای تولید، میزان انرژی عرضه شده امسال نیز نسبت به سال گذشته افزایش ۱۰ درصدی داشته و اینها یعنی هم اوج بار کاهش پیدا کرده و هم میزان انرژی تولیدی بیشتر شده است.
از پیک سال گذشته تا کنون حدود ۱۸۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاه های کشور اضافه شده اما با این وجود گرمای زیاد موجب شده در برخی نقاط کشور شاهد خاموشی باشیم اما طبق اعلام مسولان این روند تا چند روز آینده و با کاهش دمای هوا پایان می یابد.
دیدگاهتان را بنویسید.