معاون وزیر نیرو با بیان اینکه قیمتهای انرژی در کشور میتواند عاملی مهم در ایجاد انگیزه برای مصرفکنندگان باشد، گفت: از یکهزار و یکصد میلیارد تومان هزینهای که مردم بابت عوارض برق پرداخت کردهاند، 280 میلیارد تومان به سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق پرداخت شده است.
سیدمحمد صادقزاده، در چهارمین کنفرانس بینالمللی انجمن علمی انرژی ایران که با رویکرد انرژی، ایمنی و محیط زیست در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی برپا شد، گفت: پرداخت نشدن هزینهای که مردم برای انرژیهای تجدیدپذیر پرداخت کردند، موجب شده تا اشتغالزایی کارآفرینان و سرمایهگذاری خارجی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر مشکل پیدا کند.
ريیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران ضمن تاکید بر اهمیت ایجاد انگیزه بهرهوری در مصرفکنندگان افزود: قیمتهای انرژی در کشور میتواند انگیزهای برای مصرفکنندگان باشد.
به گفته وی، اکنون ایجاد بهرهوری در کشور از عهده یک سازمان خارج است و باید مشارکت دیگر دستگاهها را به دنبال داشته باشد.
صادقزاده افزود: میتوان مدعی شد قیمتهای انرژی در کشور مجانی است و یارانه دولت به این بخش یک پیام غیر مستقیم به مردم مبنی بر عدم نیاز به بهرهوری در کشور است؛ در رسانهها هم شعار صرفهجویی در انرژی داده میشود.
وی افزود: دولت در حوزه بهرهوری باید سیاستگذاری کند، اما حرکت اصلی در این مسیر تنها به دست مردم پیش میرود و لازم است دولت برای مصرفکنندگان برنامهریزی داشته و اشتیاق لازم را فراهم کند.
صادقزاده ضمن اشاره به حرکت رو به جلوی پروژه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور گفت: سالها است که از انرژی خورشیدی استفاده نکردهایم و امروز استفاده از انرژی خورشیدی به نحوی بهرهوری در کشور است و پروژههای انرژیهای تجدیدپذیر را به دست مردم و بخش خصوصی سپردیم و بسیار هم موفق بودهایم و تجربه نشان داده در جایی که تصدیها بر دوش دولت قرار گرفته است چندین برابر سرمایه و زمان از دست رفته و به میزان بسیار کمتری از بخش خصوصی بازدهی در کار بوده است.
وی افزود: براساس سیاستگذاریهای گذشته، سازمانهای دولتی بار اقتصاد کشور را بر دوش میکشیدند و شاهد بودیم برای تاسیس یک نیروگاه چندین سال زمان احتیاج بود تا به محصول برسد در حالیکه در یک نمونه بخش خصوص کمتر از سه ماه توانست نیروگاهی را تاسیس و مورد بهرهبرداری قرار دهد.
وی گفت: نگاهی در گذشته مرسوم بود که دولتها یک پروژه را متولد کنند و در ادامه مسیر به بخش خصوصی واگذار شود؛ این تجربه نشان داد پروژهها باید خصوصی متولد شوند و خود ادامه حیات دهند.
معاون وزیر نیرو افزود: سالهاست در حوزه برق فسیلی دولت در راس کار بوده و در عین حال مشکلاتی هم پا برجا است؛ در بخش انرژیهای تجدیدپذیر با مشارکت و سرمایهگذاری بخش خصوصی توانستیم زیرساختهای عظیمی را فراهم کنیم.
وی اضافه کرد: اکنون در چارچوب شرکتهایی که خدمات انرژی ارایه میدهند، میتوان طی قراردادی با مصرفکنندگان انرژی؛ محل مورد نظر را به فناوریهای روز که دارای بهرهوری در انرژی هستند، تجهیز و به مدت چندین ماه بهصورت توافقی، هزینهها و سود خود را از محل کاهش قیمتهای انرژی برای مصرف کنندگان تامین کنند.
کنفرانس بینالمللی فناوری و مدیریت انرژی با هدف تقویت و توسعه دانش در حوزه انرژی و آگاهی متخصصان داخلی و بینالمللی با حضور اساتید دانشگاه و مسوولان وزارت نیرو و ستاد انرژیهای تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به مدت 2 روز برگزار میشود و در نشست های تخصصی و سخنرانیهای عمومی، به مهمترین موضوعها پیرامون انرژی در ایران و جهان و انرژیهای تجدیدپذیر میپردازد.
۸ و ۹ اسفندماه ۱۳۹۸ (نجفاباد- ايران)
۴ و ۵ ارديبهشتماه ۱۳۹۸ (خرمآباد- ايران)
۱۰ تا ۱۲ ارديبهشت ماه ۱۳۹۸ (يزد- ايران)